Ireland: Holga – Bridges of Ross

 newer -> older

Advertisements

About vandaaggezien

Bladiebla bla bla
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ireland: Holga – Bridges of Ross

 1. Irene says:

  Canon EOS 350D, 1/250 sec, f/11,   100  ISO, 25mm

  The famous Cliffs of Moher. Wanted to see them last year, but didn’t make it then. So this year I went there, expectations very high.Never – I repeat NEVER – go someplace with such high expactations. It’s almost impossible not to get disappointed.

  And I was disappointed. Very much. The time was not right for photography, there were so many tourist. Dozens of touringcars, a market with souvenirs. Crowded, noisy….not at all what I hoped for.Took 4, 5 photo’s and left right away.

  De beroemde Cliffs of Moher. Had hier eigenlijk vorig jaar al naar toe gewild, maar kwam toen tijd tekort. Dus een heel jaar naar uitgekeken en deze Clifs en de Poulnabrone Dolmen waren eigenlijk de enige plekken die ik persé wilde zien deze vakantie.Mooi bedacht van tevoren dat ik dan hier in de buurt ergens zou slapen zodat ik bijv. ook een poging kon doen om ‘s ochtens vroeg te fotograferen of juist ‘s avonds laat.En toen kwam ik eigenlijk niet gepland hier een keertje aan. Dus toch gelijk kijken. Fout!

  Met zulke hoge verwachtingen is de kans natuurlijk erg groot dat het tegenvalt. En dat klopte hier.Je komt aan en wordt gelijk een gigantisch grote parkeerplaats opgeleid waar echt tientallen touringbussen staan. Vervolgens loop je over een soort markt met alleen maar souvenirtentjes, door een bezoekerscentrum wat alleen maar bestaat uit souvenirs, naar een enorme weg waar je in colonne naar een uitzichtspunt loopt. Daar hebben ze vervolgens een soort Romeinse arena gebouwd met halfronde trappen waar je dan kunt zitten om van het uitzicht te ‘genieten’.De weg over de kliffen zelf is afgesloten, dus daar mag je officieel niet meer komen. Weerhoudt mensen er natuurlijk niet van om toch die kant op te gaan…

  Al met al stond ik daar diep ongelukkig te zijn: de kliffen zelf vielen me tegen, had er meer van verwacht, de drukte, de hoeveelheid mensen, de grootschaligheid, de commercie eromheen.Dus zijn de Cliffs of Moher op een ander lijstje op nummer 1 belandt: de afknapper van de week. Erg jammer.Dit is ook echt één van de weinige foto’s die ik heb genomen. Uitzonderlijk voor mij 😉

 2. Lisette says:

  Toch een mooie mystieke foto geworden. Past wel bij Ierland, die mystiek die (perongeluk) op je foto’s is gekomen.

 3. Irene says:

  Holga + Ilford FP4 plus, 125 ISO

 4. fotografiamo says:

  Ottime fotografie, complimenti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s